VITAJTE HARMONIZÁCIA LADIČKAMI HARMONICKÉ ŠTVRTKY PIANO-HEALING E-SHOP
O NÁS ŠUM DAŽĎOVÉHO PRALESA BABIČKINE RECEPTY MASÁŽE CENNÍK
KURZY ESENCIÁLNA KOZMETIKA GEOPATOGÉNNE ZÓNY KVAPKA KRVI

LINKY

AKCIE OZDRAVNÉ POBYTY REFERENCIE KRIŠTÁLY KONTAKT

Liečenie pitím vody
Prírodná detoxikačná, liečivá a chudnúca kúra

Zelenina/ovocie ku orgánom

Kokosový olej
Cibuľa
Zázvor ako liek
Liečba rakoviny javorovým sirupom a sódou
Tinktúra proti kliešťom
Liečivý dar paradajok
Potraviny proti Alzheimerovi

 

 

Pokiaľ máte záujem dostávať informácie o novinkách a zľavových akciách emailom, pošlite prosím email s vašou adresou na:

alena@oazaharmonie.sk

 

 

 

Babičkine recepty

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Toto je podstránka zozbieraných prírodných receptov.
Ak poznáte nejaký osvedčený,
pošlite mi ho prosím emailom
,
zverejním ho tu.

* * * * *

Kokosový olej

Kokosový olej je zložený z týchto mastných kyselín:

- kyselina laurová

- kyselina kaprinová

- kyselina kaprylová

- kyselina myristová

 

Všetky tieto kyseliny pôsobia proti vírusom, mikróbom, hubám a kvasinkám. Kyselina laurová má najsilnejší antivírusový efekt, kyselina kaprylová je vysoko účinná proti kvasinkám.

Kokosový olej prirodzene neobsahuje cholesterol.

Naviac - vďaka svojej schopnosti stimulovať vylučovanie hormónov štítnou žľazou - pomáha cholesterol v tele odbúravať!! Príslušné hormóny konvertujú cholesterol na dôležitý sterol – progesteron. Ten spomaľuje prejavy starnutia.

Metabolický účinok kokosového oleja zvyšuje aktivitu štítnej žľazy, podporuje látkovú výmenu a preto umožňuje spálenie väčšieho množstva kalórií a tým pádom aj zníženie hmotnosti.

BIO panenský kokosový olej môže byť právom nazvaný superpotravinou.

Obsahuje mangán, meď, zinok, selén, železo...

Ostatné za studena lisované, výborné a prospešné oleje ako olivový, sézamový alebo ľanový - sú náchylné na svetlo, kyslík a teplo.
Kokosový olej je skladovateľný pri izbovej teplote a pri kuchynskom použití znesie až 200°C bez znehodnotenia!

BIO panenský kokosový olej nevyžaduje žiadne chladenie!

Kokosový panenský olej pre vonkajšie alebo vnútorné použitie:

•  akné

•  alergie

•  ukľudňuje ekzém

•  artritída

•  autoimunitné poruchy

•  kvasinkové ochorenia

•  prevencia preležanín - masáž

•  infekcie močového mechúra

•  kojenie

•  prechladnutia

•  opar

•  rakovina hrubého čreva

•  zápcha

•  rezné rany

•  lupiny

•  zubný kaz

•  cukrovka

•  tráviace potiaže

•  suchá, popraskaná koža

•  nevoľnosť

•  svrab

•  parazity - užívať na lačno 1- 2 polievkové lyžice

•  osteoporóza

•  pásový opar

•  upchaté dutiny

•  kožná pleseň

•  bolesti v hrdle

•  podvýživa

•  chlamýdie

•  hojí svrab

•  ochorenia prostaty

Kokosový panenský olej podporuje telesné systémy a orgány:

 

- redukuje riziko arteriosklerózy, koronárnych a cerebrovasculárnych ochorení

- redukuje riziko rakoviny

- podporuje imunitný systém

- pomáha mať cukrovku pod kontrolou

- okamžitý zdroj energie

- podporuje metabolizmus

- podporuje chudnunutie

- pomáha udržať hladkú pokožku

- pomáha chrániť pred rakovinou kože

- má prírodný obsah vitamínu E

- v prvom rade sa skladá s krátkych a stredne dlhých reťazcov triglyceridov, ktoré sú rýchlo stráviteľné a premenené na energiu - nie na tuk! Preto nespôsobuje ukladanie tuku.

- zlepšuje vstebateľnosť vápnika a horčíka

- ak užívate omega- 3 mastné kyseliny - užívajte ich spolu s kokosovým olejom- napomáha ich efektívnemu využitiu - synergia.

CUKROVKA

Diabetes mellitus - cukrovka je skupinou metabolických ochorení, ktorých spoločnou charakteristikou je chronická hyperglykémia (zvýšená hladina glukózy v krvi) spôsobená poruchou sekrécie alebo účinku hormónu inzulínu, prípadne ich kombináciou. Hormón inzulínu produkujú bunky pankreasu.

Vyskytujú sa dva hlavné typy cukrovky:

• cukrovka - diabetes mellitus I. typu - závislý na inzulíne

• cukrovka - diabetes mellitus II. typu - nezávislý na inzulíne

Cukrovka, diabetes mellitus I. typu je často zistený už v detstve, ale môže sa zistiť aj v dospelosti. Je charakteristický deštrukciou buniek, čo vedie k absolútnemu deficitu inzulínu.

Cukrovka, diabetes mellitus II. typu je charakteristický pre starších a veľmi často u obéznych ľudí. Je charakteristický odolnosťou buniek v tele voči inzulínu, čo potom vedie k poruche spracovania glukózy a jej nedostatku. Inzulín má často zvýšenú hladinu.

Po vstrebaní glukózy z tenkého čreva stúpa jej koncentrácia v krvi. Nárast koncentrácie glukózy spúšťa uvoľňovanie inzulínu z pankreasu. Inzulín umožňuje prenos glukózy z krvi do buniek a prednostne do adipocytov – tukových buniek ktoré ju ihneď premieňajú a uskladňujú ako tuk. Prienikom glukózy do buniek klesá hladina glukózy v krvi.

Štúdie ešte pred 10-30 rokmi zistili, že ochorenie diabetes 2. typu je úzko spojené s obezitou a že udržiavanie zdravej hmotnosti (BMI) znižuje riziko vzniku ochorenia.

Avšak nové štúdie z poslednej dekády ukazujú, že aj pri udržiavaní zdravej hmotnosti, niektoré potraviny, ktoré prispievajú k posilneniu zápalovej reaktivity imunitného systému (prozápalové omega-6 nenasýtené tuky a bielkoviny červeného mäsa) môžu zohrávať dôležitejšiu úlohu v rozvoji diabetes 2. typu ako samotná nadváha.

Úspešná diéta cukrovky nie je možná bez zdravých tukov.

Mastné kyseliny ktoré sa v nich nachádzajú sú nevyhnutné pre zdravie a pri prevencii chorôb. Nedostatok tukov pri diéte na diabetes mellitus - cukrovke vyčerpá organizmus, často budete unavený, bez sily a oveľa častejšie budete chorý.

Beztuková diéta cukrovky dlhodobo nefunguje a ani nezlepší váš zdravotný stav. Najväčším vinníkom sú denno denne používané stolové oleje, ktoré aj pri diéte cukrovky používajú na pečenie a ktoré obsahujú nenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny. Tuky obsahujúce nasýtené mastné kyseliny tiež nie sú vhodné, lebo upchajú cievy, sú ťažko tráviteľné a zvyšujú aj riziko kardiovaskulárnych ochorení zvlášť pri ochoreniach na cukrovku.

Prečo sú stolové oleje (slnečnicový, či repkový),nezdravé pri diéte cukrovky?

Nakoľko v týchto rastlinných olejoch sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sa počas pečenia spália, vytvárajú sa karcinogénne látky, a objavia sa aj ďalšie látky ktoré sú pre zdravie veľmi škodlivé.

Tieto škodlivé látky sú dôvodom mnohých ochorení, ako napr. cukrovka, nedostatočná funkcia štítnej žľazy, obezita, rakovina, atď. Keď používate stolový olej, prijímate veľa omega-6 mastných kyselín. Z omega-6 mastných kyselín sa vytvára prostagladin, ktorý spôsobuje vysoký krvný tlak a tak niet sa čo čudovať, že každý tretí človek trpí touto chorobou.

Nadbytok Omega-6 mastných kyselín (nenásytených tukov) - je hlavný diétny faktor vzniku diabetes II.typu(vznik chronického zápalu). Chronický zápal vedie k poruche funkcie beta-buniek pankreasu a následne k rozvoju diabetes II. typu.

Nebezpečná je teda prevaha omega-6 mastných kyselín ( rastlinné oleje) a trans-tukov ( margaríny, hydrogenované oleje, lístkové cesto, zákusky s margarínom ( bez masla), suché krekry, pečené cereálie, zemiakové čipsy...). Nebezpečenstvo spočíva v poškodení bunkovej steny.

Ktoré tuky naopak pôsobia protizápalovo a tým chránia pankreas?

 

Najvhodnejšie sú:

olivový olej

palmový olej

kokosový olej panenský

rybí olej

bravčová masť

maslo zbavené vody(prepustené)

KOKOSOVÝ OLEJ PANENSKÝ - je vhodný na prípravu sladkých jedál, palaciniek, prípadne v kombinácii s kravským maslom na priamu konzumáciu s cereálnym pečivom. Je tepelne najodolnejší, rozkladá sa až pri 240 stupňoch, bezpečný na vysmážanie. Kokosový olej predstavuje najľahšie stráviteľný tuk (obsahuje mastné kyseliny so strednou dĺžkou), metabolizuje sa v pečeni takmer bezprostredne po vstrebaní, pre diabetika predstavuje veľmi vhodnú a bezpečnú čiastočnú energetickú náhradu cukru a škrobov. Zvyšuje základný metabolizmus. Pozor, pri hypoglykémii nenahrádza podávanie cukru.

Stredne dlhé reťazce molekúl mastných kyselín ktoré sú len v kokosovom oleji, pôsobia na organizmus inak ako dlhé reťazce mastných kyselín, ktoré sa nachádzajú skoro vo všetkých potravinách.

Vzhľadom na tieto vlastnosti kokosového oleja pri kokosovej diéte cukrovky na jeho vstrebávanie vaše telo nepotrebuje enzýmy pankreasu, teda inzulín na trávenie kokosového oleja, čo je značným odbremenením organizmu.

Keď sa kokosový olej stáva súčasťou vašej stravy pri diéte na cukrovku, zvyšuje sa aj absorpcia minerálov, ako vápník, horčík, vitamínu B, vitamínov rozpustných v tukoch (napr. A, D, E a vitamín K a beta-karotén) a niektorých aminokyselín.

Čo BIO kokosový panenský olej nerobí?

•  nezvyšuje hladinu cholesterolu - naopak, pri pravidelnom užívaní dokáže cholesterol účinne stabilizovať. Obyvatelia Srí Lanky a Filipín, konzumujú veľké množstvá kokosového oleja majujú nízky cholesterol.

•  nepodporuje zlepovanie krvných doštičiek ani krvné zrazeniny

•  neprispieva k ateroskleróze, ani k ochoreniam srdca

•  nezhoršuje už existujúce zdravotné problémy

Použitie panenského kokosového oleja:

NA VLASY:

1. 1 polievkový lyžicu kokosového oleja votrite do vlasov, po každom ich namočení. Potom opláchnite.

2. 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja votrite do vlasov 2 hodiny pred ich umytím. Potom vlasy umyte bežným spôsobom.

3. 2 čajové lyžičky votrite do vlasov na noc. Ráno opláchnite.

4. 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja votrite do vlasov pred niekoľkohodinovou relaxáciou vo vírivej vani, alebo pri masáži, či pred pobytom v saune. Po skončení procedúr vlasy opláchnite.

NA KOŽU:

Zdravá koža má pH v rozmedzí 4,5-6.

Toto prostredie je nepriateľské voči škodlivým mikroorganizmom.

Potenie spolu s tvorbou kožného mazu obsahujúceho mastné kyseliny so strednými reťazcami podporuje takéto pH a zabraňuje tým praskaniu a vysušovaniu kože.

Použite kokosový olej na vašu pokožku a podporte tak jej pružnosť.
TIP: Kokosový olej nanášajte na navlhčenú pokožku, zaistite tak aj hydratáciu pokožky. Hydratácia pokožky samozrejme vyžaduje predovšetkým dodržiavanie pitného režimu :)

Kokosový olej môžete použiť aj po depilácií, či po holení.

Používajte kokosový olej ako balzam po opaľovaní.

Panenský kokosový olej je vynikajúci pre pokožku nastávajúcich mamičiek. Prírodný olej udrží pokožku pružnú a zmierni jej zaťaženie. Jednoducho natrite každý večer na bruško.

NA ZUBY:

1 čajová lyžička kokosového oleja zahubí v ústach dospelých i detí škodlivé baktérie a upravuje pH ústnej dutiny.

KYSELINA LAUROVÁ - prírodné antibiotikum

- kokosový olej obsahuje rovnakú kyselinu laurovú ako materské mlieko - ktoré podporuje imunitu bezbranného dieťaťa.

- kyselina laurová je hlavnou zložkou materského mlieka

takmer 50% mastnej kyseliny v prírodnom kokosovom oleji je kyselina laurová

- monolaurin má deštruktívne účinky na celý rad mikroorganizmov, vrátane baktérií, kvasiniek a vírusov

- Trápi vás AKNÉ ?

Najlepšie, čo môžete urobiť, je potrieť si pleť materským mliečkom. Ak je pre vás nedostupné - použite kokosový olej! Užívajte ho a aj sa ním natierajte. Už naše babičky používali materské mlieko na popáleniny, vriedky, či zápal očných spojiviek. Podobný fakt si všimli odborníci z Kalifornie, ktorí študovali vplyv materského mlieka na liečbu akné. Zistili, že pozitívny vplyv má práve kyselina laurová, ktorá sa nachádza aj v oleji z kokosového orecha.

Jedna z výskumníčok, doktorka Dissaya Pornpattananangkulová z University of California , podľa agentúry Famous, tvrdí: „Bežné prejavy akné postihujú osemdesiatpäť percent tínedžerov. Súčasné liečivé prípravky majú nežiaduce vedľajšie účinky a často spôsobujú začervenanie a pálenie. Prípravky s kyselinou laurovou nič také nevyvolávajú.“

(San Diego 19. apríla 2010 – Účinnú liečbu častého postihnutia pokožky najmä dospievajúcich ľudí ponúka látka obsiahnutá v kokosovom oleji. V časopise ACS Nano to oznámila doktorandka bioinžinierstva Dissaya „Nu“ Pornpattananangkulová z Kalifornskej univerzity v San Diegu (USA) s kolegami. Pôsobí v tamojšom laboratóriu Liangfanga Zhanga. Ide o prírodnú látku kyselinu laurovú, ktorá sa okrem kokosového oleja vyskytuje napríklad v ľudskom materinskom mlieku.)

Na kyseline laurovej je teda pozitívne to, že dokáže potláčať zápalové prejavy kože a pritom nemá žiadne vedľajšie účinky .

Okrem toho kyselina laurová účinne pôsobí aj proti vypadávaniu vlasov.

Kokosový panenský olej naviac obsahuje 7% kyseliny kaprinovej, ktorá podporuje antimikrobiálnu aktivitu tela.

 

Kokosový olej je zdrojom zlúčeniny pregnenolonu , steroidného hormónu s účinkom proti starnutiu.

 

Krajina pôvodu BIO panenského kokosového oleja MARINA: Srí Lanka

Kokosový panenský olej uchovávajte na suchom mieste, mimo dosah slnečných paprskov, nie v chladničke. Pri teplote nižšej než 26°C tuhne.

Náš kokos (cocos nucifera) je pestovaný a spracovávaný v súlade s prísnymi predpismi platnými pre organické poľnohospodárstvo. Nepoužívame žiadne chemické hnojiva ani pesticídy. Životné prostredie je tak chránené a prírodná rovnováha zostáva nedotknutá.
Certifikované ako Bio(Organic) výrobok-v súlade s USA a EU organic standarty-kontrolnými orgánmi EU v Holandsku CU 004262

BIO PANENSKÝ KOKOSOVÝ OLEJ

- je až neuveriteľne univerzálny.

1. pri znižovaní hmotnosti

- pretože jeho trávenie prebieha dlhšie a dodáva telu energiu postupne

- na rozdiel od iných tukov sa v tele neusadzuje, pretože sa rozkladá na glukózu

- samozrejme neobsahuje žiaden cholesterol

- pár lyžičiek oleja navodí pocit sýtosti na niekoľko hodín

- systematický príjem kokosového oleja pomôže zhodiť nadbytočné kilogrami - kokosový olej je ľahko stráviteľný a navyše mastné kyseliny sa rýchlo premenia na pohotovú energiu a neuložia sa vo vašom tele vo forme tukových vankúšikov. Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom zlepšujú metabolizmus a tým sú veľkým prínosom pre hociktorý program chudnutia

- napomáha predchádzať jo-jo efektu

2. ako potravina

- má lahodnú chuť a vôňu

- obsahuje vitamíny a telu prospešné mastné kyseliny

- je tepelne stabilný až do 250°C - neprepaľuje sa a neprská, jeho štruktúra sa nemení

- výborný na prípravu palaciniek, vajíčok, zeleniny, mäsa, rýb a v orientálnej kuchyni

- namiesto masla, masti, do nátierok

3. ako funkčná potravina - BIO panenský kokosový olej je silným nástrojom proti ochoreniam, najmä tým, ktoré súvisia s imunitným systémom

- kokosový olej podporuje sekréciu inzulínu z pankreasu a pomáha efektívne využiť glukózu v krvi - pravidelné používanie kokosového oleja výrazne znižuje pravdepodobnosť vzniku cukrovky (kokosový olej je spolu s palmovým olejom vhodným tukom aj pri pankreatitíde)

- kokosový PANENSKý olej posiľňuje imunitu a bojuje proti starnutiu

- napomáha správnej funkcii štítnej žľazy - pomáha ju stimulovať - a udržiava tiež vašu psychickú pohodu

- kokosový olej PANENSKý je užitočný pri liečbe pankreatitídy

- kokosový PANENSKý olej ma protiplesňové vlastnosti - preto pomáha v boji proti plesniam, ale tiež v boji proti parazitom a baktériám, ktoré spôsobujú tráviace ťažkosti

- posilňuje imunitný systém, pretože obsahuje antimikrobiálne lipidy, kyselinu laurovú, kyselinu kaprilovýú a kyselinu kaprinovú - ktoré majú antifungálne, antibakteriálne a dokonca antivírusové vlastnosti

- pomáha v boji proti helicobakter pylori

- kokosový olej je účinný pri liečbe modrín a poškodených tkanív - urýchľuje liečbu

- kokosový PANENSKý olej je veľmi účinný v boji proti infekciám - chrípky, osýpok, hepatitídy, herpesu, infekcii močových ciest, zápalu pľúc, pásoveho oparu a tiež v boji proti kvasinkám, ktoré spôsobujú kandidózu

- kokosový olej znižuje záťaž pečene a pomáha v prevencii ochorení pečene

- pomáha pri rozpúšťaní obličkových kameňov

- pretože napomáha vstrebávaniu vápnika - je pomocou pri osteoporóze a tiež spevňuje zuby.

- zastavuje zubný kaz

- pri akné pomáha užívanie kokosového oleja spolu s potieranim postihnutých miest

 

Panenský kokosový olej bio je vhodný :

ako potravina, pretože:

• je ľahko stráviteľný
• nezaťažuje žlčník
neobsahuje žiadny cholesterol
• je ideálny pre redukciu hmotnosti - vhodný doplnok stravy pri chudnutí
na smaženie, pečenie a prípravu pokrmov
• je tepelne stabilný až do 200°C
• neprepaľuje sa a neprská
• vhodný i do studenej kuchyne
• vhodný i na pečenie všetkého druhu
• velmi odolný proti žltnutiu - oxidácii

 

pri starostlivosti o pokožku:

• plne nahradí bežné telové mlieka
• nezanechává mastný film
• ľahko se vstrebáva
vhodný k odličovaniu
• vhodný ako balzám po holení či depilácii
vhodný jako mlieko po opaľovaní
• ukľudňuje pokožku a regeneruje spálenu pokožku
• zabraňuje predčasnému starnutiu kože a vráskám
• ideálny pre citlivú pokožku
• veľmi krásne vonia
• vhodný ako balzám na per y ako v lete tak i v zime
• možno použiť do vodného kúpeľa

v boji proti baktériam a kvasinkám:

• pomáha ničiť bakterie, vírusy a kvasinky
• vykazuje vysokú schopnosť liečebných účinkov
vhodný jako masť pri hojení vyrážok, jaziev, či ekzémov a pod.

 

pre belšie zuby a zdravú ústnu dutinu:

• bieli zuby - po niekoľkých týždňoch čistenia sú zuby viditeľne belšie
• ukľudňuje ďasná
zamedzuje tvorbe áft v ústach

 

na vlasy:

• veľmi vhodný na vlasové zábaly , či vtieranie do vlasov
• vlasy vyživuje
• dodává vlasom lesk a zlepšuje jich kvalitu
• nezanechává vlasy mastné
odstraňuje i lupiny
• ideálny pre prevenciu rozštiepených končekov

 

pri redukci váhy:

• zabraňuje JO - JO efektu pri chudnutí
• spôsobuje pocit dlhodobejšieho nasýtenia
stimuluje metabolizmus
• nemusíte se vzdávať smažených pokrmov
• 100 % prírodný produkt

Najefektívnejším spôsobom redukcie hmotnosti je pozvoľná a trvalá zmena jedálničku a životného štýlu.
K tomu Vám pomôže kokosový olej, ktorý:
• poskytuje dlhodobejší pocit nasýtenia (pár lyžičiek oleja môže potlačit hlad na niekoľko hodín hodín)
• má menšiu energetickú hodnotu ako ostatné tuky
• stimuluje telesný metabolizmus k „vyšším obrátkam" a tak pomáha spaľovať viac energie
• nezaťažuje žlčník a štítnu žľazu, ktorej hormóny sú pre vyvážený metabolizmus zásadné.

Pri používání panenského kokosového oleja si môžete byť istí, že dávate svojmu telu to najlepšie. Olej je tiež vhodný i pre starostlivosť o pokožku, pre belšie zuby a zdravšie ďasná, pre vlasové zábaly - dodáva vlasom lesk a výživu, ničí vírusy, baktérie a kvasinky.

Ďalšie informácie o kokosovom oleji:

Kokosový olej se lisuje za studena při teplote do 50°C.
Kokosový olej je nerafinovaný a neparfémovaný.
Kokosový olej je nebielený, bez akýchkoľvek cudzorodých látok či chemikálií.
Kokosový olej je nefermentovaný, s jemnou chuťou a vôňou čerstvého kokosu.
Kokosový olej neobsahuje cholesterol.

Kokosový panenský olej BIO se získává šetrným spracovaním kokosových orechov zbieraných na Srílanských bio farmách. Odoláva vplyvom tepla a oxidácie, zostáva stabilný i pri vysokých teplotách. Je preto skvelou a hlavne zdravou náhradou nielen pri varení, ale i pečení a smažení. Kokosový olej je ľahko stráviteľný - mastné kyseliny se vyskytujú v oleji v stredne dlhých reťazcoch - MCT - ktoré stimulujú metabolizmus. Podporujú vstrebávanie ďalších látok - napr. esenciálnych mastných kyselín, ktorých je v dnešnej dobe v strave nedostatok. Obľúbený je v ayurvédskej a vegetariánskej kuchyni.

Kokosový panenský olej vyniká množstvom zdraviu prospešných vlastností doložených výskumom:

• kokosový panenský olej znižuje riziko vzniku aterosklerózy a kardiovaskulárnych chorôb
• kokosový panenský olej znižuje riziko vzniku rakovin y a degeneratívnych ochorení
• kokosový panenský olej pomáhá predchádzať bakteriálnym, vírusovým a plesňovým infekciám - pôsobí ako prírodné antibiotiku m
• kokosový panenský olej zlepšuje funkciu imunitného systému
• kokosový panenský olej pomáhá regulovať diabetes
• kokosový panenský olej je pohotovým zdrojom energie, ktorú však uvoľňuje postupne, preto je veľmi obľúbený i u športovcov
• kokosový panenský olej podporuje zdravý metabolizmus - zlepšuje zažívání a vstrebávanie živin, nezaťažuje však štítnu žľazu
• kokosový panenský olej obsahuje výživové komponenty důležité pro zdraví - takmer 50% mastné kyseliny laurovej, ktorá má antivirové účinky
• kokosový panenský olej sa využíva pri redukcii telesnej hmotnosti - poskytuje dlhodobejší pocit nasýtenia, má však nižšiu energetickú hodnotu oproti ostatným tukom
• kokosový panenský olej pomáha v prevencii osteoporózy
A naviac - panenský kokosový olej sa doporučuje používať pri starostlivosti o pokožku i vlasy. Jeho molekulárna štruktúra umožňuje koži ľahké vstrebávanie. Olej je nasávaný spojivovými tkanivami, ktoré se tak stávajú pevnejšími a pružnejšími. Pokožka je hydratovaná a regenerovaná. Je výborný pro suchú a citlivú pokožku. Vďaka jeho zloženiu, ktoré je blízke tukom v pokožke, sa doporučuje i pre bábätka , v zime na suché a popraskané pery, skvelý je i po slnení. Kokosový olej patrí mezi najlepšie masážne prípravky.

KVASINKOVÁ INFEKCIA ( CANDIDA)

Kvasinkovú infekciu - ktorá je tiež známa ako kandidóza - spôsobuje bakteriálna nerovnováha v organizme. Candida albicans je prirodzene sa vykytujúca kvasinka - nachádza sa v každom zdravom organizme. Ak sa však začne nekontrolovateľne množiť ( následkom antibiotickej liečby, chemoterapie, prevahy sacharidov v strave, nedostatkom prospešných probiotik a prebiotik...) výsledkom môže byť množstvo nepríjemných príznakov - chronická únava, tráviace problémy a opakujúce sa vaginálne infekcie.

Ak hľadáte spôsob, ako si poradiť s týmto problémom - kokosový olej je výborným prírodným riešením. Jednoducho ho zaraďte do svojho jedálnička. Kyselina kaprylová, ktorý sa nachádza v kokosovom oleji, zabíja kvasinky Candida. Začnite ráno hneď dávkou kokosového oleja nalačno. Ako bonus pocítite príliv energie, bez následnej hypoglykémie.

 

Zloženie kokosového oleja:

• 100% čistý panenský kokosový olej BIO
• Neobsahuje žiadne prímesy ani konzervanty.
Krajina pôvodu: Srí Lanka
Balení: 500 ml

Kokosový panenský olej uchovávajte na suchom mieste, mimo dosah slnečných paprskov, nie v chladničke. Pri teplote nižšej než 26°C tuhne.

Náš kokos (cocos nucifera) je pestovaný a spracovávaný v súlade s prísnymi predpismi platnými pre organické poľnohospodárstvo. Nepoužívame žiadne chemické hnojiva ani pesticídy. Životné prostredie je tak chránené a prírodná rovnováha zostáva nedotknutá.
Certifikované ako Bio(Organic) výrobok-v súlade s USA a EU organic standarty-kontrolnými orgánmi EU v Holandsku CU 004262

KOKOSOVÝ OLEJ má ochladzujúce účinky v lete, je vhodný aj na popáleniny.

Naproti tomu v zime chráni pred chladom a vplyvom mrazu.

Aplikovaný na chodidlá pred spaním, pomáha navodiť kľudný spánok :)

Panenský kokosový olej BIO sa radí medzi potraviny tretieho tisícročia.

Vďaka svojmu bohatému zloženiu dokáže pri pravidelnom užívaní zmierniť, či pomôcť vyliečiť celý rad civilizačných ochorení, ktoré trápia človeka modernej doby.

Kokosový olej nie je sladký, preto na ňom môžete pripravovať jedlá všetkých chutí.

Priaznivé účinky kokosového oleja môžete začať využívať hneď - bez dramatickej zmeny svojej životosprávy. Stačí zahrnúť kokosový olej do bežného života v dvoch jednoduchých krokoch. :

1.používajte kokosový olej pri varení namiesto rastlinných olejov, či priamo ako doplnok stravy ( dá sa tiež primiešať do akéhokoľvek obľúbeného jedla). Minimálna dávka u dospelého je 1 polievková lyžica 1-2x denne.

2. používajte kokosový olej na pokožku a vlasy

PREDČASNE NARODENÉ DETI

KOKOSOVÝ OLEJ sa používa aj v nemocniciach ako doplnková výživa predčasne narodených detí a detí s nízkou pôrodnou hmotnosťou ( aj ťažko zranených pacientov). Výrazne napomáhajú rastu ( a uzdraveniu). Predčasne narodené deti nemajú problém s trávením panenského kokosového oleja. Nezrelý imunitný systém dieťatka je navyše podporený antibakteriálnymi, antivírusovými, protiplesňovými a antiparazitárnymi vlastnosťami životne dôležitých mastných kyselín kokosového oleja.

Vyplýva z toho tiež to, že ak matka, ktorá dojčí konzumuje kokosový olej každý deň, jej mliečko poskytne dieťatku vyššie percento kyseliny laurovej a kaprilovej .

Lekárske štúdie dokonca preukázali, že kokosový olej môže byť absorbovaný aj kožou. Predčasne narodené deti, ktoré boli masírované kokosovým olejom vykazovali výrazné zvýšenie telesnej hmotnosti a zlepšenie termoregulácie.

VYSKÚŠAJTE: pre utíšenie dieťatka a podporu dobrého neprerušovaného spánku natrite dieťatku kokosovým olejom chodidla a tiež vlasovú líniu tam, kde vlásky lemujú tvár.

Kokosový olej zároveň chráni predčasne narodené deti tým, že znižuje stratu vody z nezrelej pokožky. Väčšina predčasne narodených detí stráca v prvom týždni až 13% hmotnosti - príčinou je strata vody z pokožky. Aplikáciou kokosového oleja na pokožku dieťatka na celom povrchu tela - 2x denne - už od 12-tich hodín života vyškolenou sestrou - bolo zaznamenané postupné priberanie na hmotnosti. Zakaždým boli použité 4 ml oleja.

 

English